Wijnwandeling Pfalz

Wijnwandeling Pfalz

“Alles ligt op loopafstand als je tijd genoeg hebt.”

Steven Wright

Kulinarische Weinbergswanderung Siebeldingen, Pfalz (De)
15-09-2019

wijnwandeling in Siebeldingen Pfalz Duitsland. Het land van de Riesling. Wandelen en wijn proeven.

Wandelen en wijn

Het begint al bijna traditie te worden in onze wijnliefhebbers familie: Een wijnwandeling. Als je even Googlet vind je in ieder wijnland wel zo’n leuk evenement. Een aanrader wat mij betreft. Lekker wandelen in de open lucht tussen de druiven die straks veranderen in zo’n lekker wijn met alleen maar vrolijke mensen om je heen. En natuurlijk een makkelijke manier om kennis te maken met de wijnen van één gebied.

wijnwandeling in Siebeldingen Pfalz Duitsland. Het land van de Riesling. Wandelen en wijn proeven.

Wijnwandeling, Het parcours

Dit jaar koos ik voor een wijnwandeling in Siebeldingen in de Pfalz. Organisator www.sigibaldus-winzer.de had een mooie route voor een wijnwandeling zo’n 7 km uitgezet tussen de wijngaarden door. Er waren 7 stations op deze wijnwandeling waar iets gegeten kon worden en je de wijn kon proeven van steeds weer een andere een wijnmaker uit dit gebied. En het waren niet de minste. Als ik vertel dat ons eerste station wijnmaker Rebholz uit Siebeldingen was, dan weet je dat het met de kwaliteit van de wijn wel goed zat. Natuurlijk waren er genoeg Riesling wijnen. Toch wel één van de toppers uit de Pfalz. Maar ook de Chardonnay, Grauburgunder, Spätburgunder en Weissburgunder zijn prachtig. Ook culinair was er van alles te beleven. Van geitenkaas met truffelhoning tot Hokkaido schuimsoep en van Flamkuchen tot wildragout. De ene keer is een station van de wijnwandeling bij een wijnmakerij ingericht, op een ander moment zijn er stands midden in de wijnvelden gezet. Men heeft zijn best gedaan om voor voldoende zitplaatsen te zorgen en het gezellig aan te kleden. Er is zelfs voor live muziek gezorgd tijdens de wijnwandeling. De muziekband trekt met een tractor en aanhanger van station tot station.

Wijndruif soorten bekijken. Een tip

Een mooie tussenstop op de route is het Julius Kühn Institut, Geilweilerhof. Hier doet men onderzoek naar wijndruif rassen en kruist rassen om ze resistenter te maken voor koudere klimaten of tegen ongedierte. Er is een mooie tentoonstelling en zowel binnen als buiten zijn de druivenstokken te bekijken. Geweldig is de aanplant van alle bekende wijndruivenrassen ter wereld. Zeker nu ze in september vrucht dragen kan je mooi de verschillen tussen de verschillende wijndruif soorten bekijken. Een aanrader voor het geval je een keer in de Pfalz bent.

Eén gedachte over “Wijnwandeling Pfalz”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *