Kies ik wijn of cocktail?

“Elke keuze die u maakt heeft een eindresultaat”

Zig Ziglar-Amerikaans auteur-

Wijn of cocktails in het Caribisch gebied?

cocktail of wijn?

Net terug van een vakantie op Curaçao en Bonaire. Een heerlijke reis maar  met wisselende wijnervaringen. Op menig terras heb ik een wijn gekregen dat geoxideerd was. Het warme weer en tevens  slecht gekoelde opslag moet haast wel de boosdoener zijn.
Ik bezocht inderdaad een opslag waar wijn bewaard werd met wellicht hogere temperaturen dan buiten. Als ik daar al kapot sta te gaan van de hitte, wat moet die wijn er dan wel niet vinden! Wijn kan heel wat verdragen, maar zeker witte wijn heeft echt zijn grenzen. Ik kan het niet hard maken, maar ik denk dat je er van uit kan gaan dat dit voor het hele gebied geldt.
Ditzelfde zag ik een paar jaar geleden ook op Mauritius. Wijnopslag onder dezelfde extreme omstandigheden en een voorraad van honderden flessen van een goed merk Champagne dat voor mijn ogen moest worden weggespoeld vanwege oxidatie door te langdurig hoge temperaturen. Men leek er niet over in te zitten bij deze grootste importeur van het eiland en dit gewoon als feit te accepteren. Met westerse ogen hiernaar kijkend zou je zeggen dat met een kleine aanpassing en investering in koeling je veel geld kunt besparen. Zeker bij dure wijnen. De tip is gegeven, maar ik geloof niet dat hier iets mee gedaan is.

Terug naar het begin. Feit is dat het in het Caribisch gebied altijd warm is, zo rond de 30 graden Celsius. Als er dan niet voor een gekoelde opslag is gezorgd, ofwel bij de leverancier ofwel bij de verkoper zelf, dan is het bestellen van een wijn in deze gebieden een gok. Zeker een witte wijn of een rosé. En die smaken juist zo goed bij deze temperaturen.

Logisch dat er zoveel cocktails worden besteld op de Caribische terrassen. Je hebt ze in allerlei soorten en smaken. En deze drinks zijn absoluut goed. Fris, fruitig, koel. Maar ja, het is geen wijn, hè!


Aan jou de keus als je ook op reis gaat naar dit gebied en een drankje bestelt. Weet dat je vaak teleurgesteld zult zijn bij het bestellen van een wijntje in deze landen.

Fijne reis en cheers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *