Ik was op bezoek bij Pallas Wines en ontmoette daar Markus
Bonsels van Weingut Bibo Runge. Hij werkt samen met Walter Bibo en samen maken
ze wijnen die karakter hebben en anders zijn dan anders. Precies de wijnproducenten
waar Pallas Wines bekend om staat.
Na een studie biotechnologie en werken voor verschillende bedrijven begon Markus
Bonsels een studie oenologie. Tijdens zijn praktijkopdracht voor de Master kwam
hij Walter Bibo tegen die zijn Bibo Runge in 2013 was gestart. Walter komt
voort uit een wijnbouwfamilie en ging als vanzelfsprekend wijnbouw studeren. Samen
hebben ze 1 doel: fantastische wijnen maken door wijn de tijd te geven. Het
begint met handpluk, daarna lange inwekingstijd, waarna een zachte persing
volgt in een “Champagne-korf-pers”. Er wordt gewerkt met natuurlijke gist en
lange rijpingstijd in eiken vaten.
Markus geeft bijzonderheden over de wijnen:
De Rheingau Riesling Trocken heeft een inwekingstijd van 15 uur gehad en is 10 maanden gerijpt op een Doppelstückfass ( dat is een vat van 2400 liter) zonder bâtonnage. Een eerste bewijs dat de Bibo wijnen rust en tijd krijgen.
De Hargardun Riesling en de Romantiker Riesling heeft 24 uur inweking gehad en wel degelijk bâtonnage tijdens de 12 maanden rijping in een Stückfass (= vat van 1200 liter). Een significant verschil met de Riesling Trocken. Zeker het proberen waard!
De Revoluzzer Rheingau Riesling heeft 2 dagen inweking gehad en is minder scherp door de Malolactische fermentatie en 15 maanden rijping in Halbstückfass ( = vat van 600 liter). Een revolutionair andere wijn volgens de makers. En zo is het.
Stuk voor stuk allemaal wijnen om eens uit te proberen.
My partner and I stumbled over here different page and thought I may as well check things out.
I like what I see so now i am following you. Look forward to looking over your web page for a second time.